Duminica este Lasata Secului, zi in care incepe Postul Craciunului. Zi de sarbatoare in care familiile se aduna si se bucura impreuna. Un moment perfect care trebuie sa se incheie triumfal, cu un super tort de ciocolata. Se face usor, reusita este garantata, iar gustul perfect. Un dulce de week-end, perfect.
Ca sa-l prepari ai nevoie de 400 de grame de ciocolata (amaruie, de preferat, cu o concentratie mare de cacao), 350 de grame de unt, 125 de grame de faina, un plic de praf de copt, o lingura de cacao, 400 de grame de zahar, cinci linguri de smantana, trei oua, doua linguri de zahar pudra, esenta de vanilie.
Incepe prepararea acestui minunat tort prin a pregati o tava rotunda, cu pereti detasabili. Unge tava cu unt si pudreaz-o cu putina faina. Intr-un vas pune 200 de grame de unt, la temperatura camerei, adauga 200 de grame de ciocolata topita si amesteca bine. Lasa amestecul sa se raceasca. Amesteca in faina o lingura de cacao si praful de copt.
Adauga 200 de grame de zahar. Bate bine cele trei oua cu doua linguri de smantana. Amesteca in crema de oua faina combinata cu celelalte ingrediente si crema de unt si ciocolata. Omogenizeaza totul si rastoarna compozitia in tava. Coace blatul circa 40 de minute, in cuptorul incins bine, la foc potrivit.
Cand este gata, lasa-l sa se raceasca bine inainte de a-l scoate din tava. Taie-l in doua. Pune la mijloc o crema de ciocolata facuta din 100 de grame de unt amestecat bine, pana devine spuma, cu 200 de grame de zahar. Adauga 50 de grame de ciocolata topita si racorita. Amesteca. Adauga arome si lasa crema la rece cel putin 30 de minute, inainte de a monta tortul.
Prajitura cu rom si multa ciocolata
Deasupra decoreaza tortul cu o crema de ciocolata facuta din trei linguri cu smantana amestecata cu 150 de grame de ciocolata topita impreuna cu 50 de gr