Politicienii romani au fost pana acum cativa ani preocupati de electoratul care avea varsta trecuta, in mare parte, de prima tinerete. Cel tanar era adesea ignorat tocmai din cauza faptului ca era mai greu de convins si de "prins" in promisiunile lor.
Insa, cu timpul, politicienii au realizat ca tinerii nu trebuie ignorati, ci luati in calcul. Drept urmare metodele de comunicare au inceput sa se adapteze publicului caruia se adresau. O noua metoda de comunicare la care au aderat si politicienii pentru a comunica sunt retelele de socializare Facebook si Twitter, dar si blogurile.
Tot mai multi au inteles potentialul acestora si si-au facut conturi, in mod special in perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale. Printre acestia se numara si presedintele Traian Basescu. Contul de twitter a fost @tbasescu si in timpul campaniei a transmis mai multe mesaje. Ultima postare a facut-o pe data de 21 februarie, iar de atunci contul pare sa fi fost abandonat. Si pe Facebook apar numeroase conturi cu numele sefului statului, dar majoritatea sunt false.
Un alt politician activ pe retelele de socializare, dar si pe blog, este fostul premier social democrat Adrian Nastase. Initial a pornit cu blogul, unde scrie frecvent si comunica ideile sau da drept la replica in problemele care il privesc. De aproximativ un an si-a facut si un cont de Facebook.
"Dragi prieteni, va anunt cu o relativa intarziere, ca, de acum inainte, ma gasiti pe Facebook, LinkedIn si YouTube. Intarzierea comunicarii este datorata in principal nevoii mele de acomodare la caracteristicile acestor retele sociale. Va invit, asadar, sa continuam comunicarea fructuoasa de pe blog si in cadrul acestor retele sociale", era anuntul facut de acesta in luna mai.
Elena Udrea promoveaza turismul romanesc pe Facebook (Video)
Alti politicien