După eșecul înregistrat la sesiunile de admitere din iunie și septembrie, conducerea Universității din Oradea s-a gândit la o strategie pentru a promova facultățile în rândul studenților din anii de liceu. Primii care au aflat care sunt condițiile, dar și satisfacții urmării unei facultăți orădene au fost copii de la Colegiul Național „George Coșbuc" din Năsăud.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Universității din Oradea, Olimpia Popoviciu, vizita elevilor din nordul țării face parte dintr-un parteneriat educațional, „Azi - elev, mâine - student", în cadrul căruia, tinerii au vizitat campusul universitar, laboratoarele, biblioteca cea nouă și dotată, căminele studențești, dar și sălile de curs. Cu acest prilej, universitatea poate va reușit să atargă pentru anul viitor un număr mai mare de tineri care să vrea să învețe la una din facultățile orădene. Fenomenul a intrat în atenția conducerii universității după sesiunea de admitere din iunie, respectiv, cea din septembrie, când numărul studenților care au optat pentru Oradea a fost cu aproape 500 mai mic față de ceilalți ani.
Înscrierile la facultate, un eșec pentru Universitatea Oradea din cauza crizei
Criza e de vină
Reprezentanții facultăților spun că o mare parte din pentru situația din aces an o are, normal, criza econonică. „Într-adevăr, anul universitar care urmează vom avea mai puțini cursanți, asta și din cauza evoluției demografice, dar și a rezultatelor obținute la examenul de Bacalaureat 2010", spune Cornel Antal, recorul Universității din Oradea. De parte opusă, studenții sunt de părere nu mai au nicio motivație să mai urmeze o facultate, dar nici siguranța că vor găsi un loc de muncă la terminarea ei. „Ce dezavantajează viitori studenți este faptul că investesc o sumă de bani, care ulterior nu le aduce niciu beneficiu. Problema este că statul român nu oferă destule posturi absolven