Millenium Building Development a introdus astăzi o contestaţie în anulare și cerere de suspendare a executării deciziei pronunţată de Curtea de Apel Suceava, în ceea ce priveşte ilegalitatea autorizaţiilorde construcţie ale turnului Cathedral Plaza, construit la doar opt metri de zidurile Catedralei „Sfântul Iosif” din Bucureşti.
Prin decizia respectivă s-a admis cererea de revizuire formulată de Arhiepiscopia Romano-Catolică privind valabilitatea autorizaţiei de construire a clădirii „Cathedral Plaza”. De asemenea, compania a introdus şi cerere de suspendare provizorie a executării respectivei decizii.
„Având în vedere văditele şi gravele încălcări ale legislaţiei româneşti şi normelor Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, Millenium Building Development a sesizat instanţa competentă cu soluţionarea respectivelor cereri, chiar dacă deocamdată hotărârea atacată nu a fost redactată“, au precizat reprezentanţii companiei Millenium Building Development, într-un comincat emis astăzi.
Daune de 22 de milioane de euro
Conducerea companiei consideră că procedura de judecare a revizuirii şi de rejudecare a recursului de către Curtea de Apel Suceava a fost viciată, deoarece Millenium Building Development nu a putut să se apere, iar instanţa i-a ignorat actele depuse la dosar.
De asemenea, reprezentanţii companiei spun că se vor adresa CEDO invocând încălcarea dreptului la un proces echitabil. În cazul în care decizia Curţii de Apel din Suceava ar fi anulată, Millennium Building Development întenţionează să-şi recupereze 22 milioane de eurodaune ca urmare acţiunilor rău-intenţionate ale arhiepiscopului Ioan Robu împotriva proiectului, de la Arhiepiscopie. Cele 22 de milioane de euro reprezintă costurile rezultate din închiderea şantierului timp de aproximativ doi ani, menţinerea acestuia în conservare și apoi cele care au decurs din