Un studiu recent arata efectele benefice pentru creierul uman ale consumului zilnic de suc din sfecla de zahar.
Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea Wake Forest din Statele Unite si arata ca oxidul nitric din sucul de sfecla are un rol benefic asupra creierului uman, potrivit MaxiSciences.
Consumul zilnic de suc din sfecla de zahar imbunatateste fluxul de sange din creier, avand efecte benefice si asupra memoriei. Mai mult, concentratia ridicata de nitrati din sucul de sfecla de zahar previne dementa.
Alte legume bogate in nitrati, cu efecte benefice pentru creierul uman, sunt telina si varza.
Transformarea nitratului in nitrit, de catre organismul uman, duce la dilatarea vaselor de sange si la subtierea sangelui, fiind stiut faptul ca, odata cu inaintarea in varsta, unele zone ale creierului vor fi lipsite de un aport constant de sange si oxigen.
Un studiu recent arata efectele benefice pentru creierul uman ale consumului zilnic de suc din sfecla de zahar.
Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea Wake Forest din Statele Unite si arata ca oxidul nitric din sucul de sfecla are un rol benefic asupra creierului uman, potrivit MaxiSciences.
Consumul zilnic de suc din sfecla de zahar imbunatateste fluxul de sange din creier, avand efecte benefice si asupra memoriei. Mai mult, concentratia ridicata de nitrati din sucul de sfecla de zahar previne dementa.
Alte legume bogate in nitrati, cu efecte benefice pentru creierul uman, sunt telina si varza.
Transformarea nitratului in nitrit, de catre organismul uman, duce la dilatarea vaselor de sange si la subtierea sangelui, fiind stiut faptul ca, odata cu inaintarea in varsta, unele zone ale creierului vor fi lipsite de un aport constant de sange si oxigen.