Deşi este înscrisă la un profil economic, eleva de clasa a XI-a a obţinut menţiune la două concursuri, unul naţional, pe teme de alimentaţie.
A auzit de competiţiile „culinare” de la profesori, care i-au propus să se treacă pe lista participanţilor. Nu a stat prea mult pe gânduri, pentru că este adepta unei alimentaţii sănătoase, iar posibilitatea de a învăţa mai multe despre produsele naturale, bio, au determinat-o să se înscrie la olimpiada interdisciplinară-profil servicii. După ce a luat locul I pe şcoală şi pe judeţ, a ajuns la etapa naţională. „A fost o competiţie în care am îmbinat partea de contabilitate şi economie cu cea de alimentaţie. A trebuit să citesc foarte mult, pentru că totul se baza pe teorie”, a declarat Roxana.
Specialistă în bucătărie
Pregătirea a clasat-o pe podium, întrucât a reuşit să ia menţiune. Totul s-a întâmplat la începutul acestui an, iar luna trecută Roxana a repetat experienţa, însă la nivel regional. A obţinut acelaşi premiu la o nouă întrecere „gustoasă”, pe regiunea Vest. „Tema a fost dieta modernă de tip occidental, factor al scurtării longevităţii. M-am axat pe ideea că mâncarea de la fast-food dăunează sănătăţii şi că ar trebui surclasată de cea tradiţional-românească, mult mai benefică organismului”, a adăugat eleva.
Cum era de aşteptat, Roxana nu ezită să-şi ajute mama în bucătărie. Specialitatea sa sunt pastele şi clătitele. În ceea ce priveşte şcoala, tânăra a ales profilul economic datorită surorii sale. A văzut încă din gimnaziu ce fel de manuale folosea ea şi ce teme avea de făcut, lucruri care au atras-o. Materiile sale preferate sunt contabilitatea şi economia. Îi plac însă, în egală măsură, limba şi literatura română, respectiv limba engleză. Acesta este şi motivul pentru care a ales să se înscrie la cercul de economie în limba engleză.
Întrebări şi răspunsuri @N_P