Cuplu. Tim McDonald şi partenera sa, Wioletta Roslah, se aruncă îmbrăţişaţi de pe Kuala Lumopur Tower, o clădire de 421 de metri din Capitala Malaeziei Cap de afiș. Tim McDonald a "spart gheața" efectuând primul salt în Australia, la baza de la Wauchope Mesaj. Gary Connery sare de pe Turnul Nelson, în Piața Trafalgar din Londra, ca să-și arate sprijinul pentru liderul exilat al Tibetului, Dalai Lama Emoții. Base-jumper-ul Edgar Gaiao sare de pe acoperișul unei clădiri de 173 de metri înălțime din Johannesburg, Africa de Sud Amatorii de senzaţii tari nu stau prea mult pe gânduri. Îşi iau paraşuta-n spate şi urcă pe cele mai înalte turnuri, clădiri, poduri sau stânci din lume. Există deja sute de clădiri în lume care permit accesul bizarilor sportivi şi, asemenea pescuitului sau vânătorii, există sezoane când aceste salturi spectaculoase sunt permise.
La Berlin, de pildă, proprietarul hotelului Park Inn a avut ideea să deschidă sezonul de sărituri cu manechine care au pozat în "Playboy". Fetele n-au stat prea mult pe gânduri şi au sărit în gol, de pe clădirea înaltă de 125 de metri. Dacă pentru ele a fost o experienţă singulară, pentru unii, base-jumping este ca un drog. "Dependenţii" vânează prin lume clădiri-gigant şi sar de pe ele ca să-şi satisfacă nevoia de adrenalină.
Base-jumping este şi un sport de echipă. La Kuala Lumpur, anul trecut, 125 de sportivi s-au întâlnit pentru a se arunca de pe un turn de 421 de metri înălţime, iar competiţia are loc anual.
Cuplurile au parte de adrenalină "la pătrat". Aşa susţine australianul Tim McDonald, care a efectuat mai multe salturi cu partenera sa, suedeza Wioletta Roslah. Îmbrăţişaţi, cei doi sar de pe diverse clădiri din lume. Concluzia e clară: "Base-jumping e ca un orgasm. Poate ultimul", spune Tim, cu o tentă de umor negru. El se referă la zecile de temerari care şi-au pierdut viaţa de-a lungul tim