Andreea Bănică şi-a obişnuit fanii cu ţinute sexy, insă imaginea de divă i-a fost ştirbită o vreme de cele 14 kilograme acumulate in perioada sarcinii. Artista a avut o voinţă de fier şi in trei luni a scăpat de tot surplusul ponderal, cu ajutorul dietei indicelui glicemic (IG) şi cu mult sport.
La o lună după ce a născut în primăvara anului trecut, Andreea a apelat la sfatul consilierului pe probleme de nutriţie Cornelia Marin pentru a scăpa de surplusul ponderal. “Am început să fac mult sport şi am ţinut un regim bazat pe indice glicemic scăzut. Am mâncat de 2-3 ori pe zi şi am luat câteva gustări, am consumat fibre şi am înlocuit făinoasele obişnuite cu cele din făină Fibrio.
O dată pe săptămână am mâncat pizza Fibrio, o prăjitură cu îndulcitori şi paste integrale. Mai mult, la fiecare masă, am mâncat salată de crudităţi”, ne-a povestit cântăreaţa, care a reuşit să revină de la 74 la cele 60 kg, în numai trei luni. În paralel, ea a făcut sport zilnic, iar de trei ori pe săptămână a mers la masaj.
Ce înseamnă indice glicemic
Indicele glicemic (IG) măsoară carbohidraţii în funcţie de cantitatea de hidraţi de carbon (glucide) pe care o conţine un aliment şi, respectiv, de modul în care aceştia afectează nivelul glicemiei. Pe scurt, după ingerarea unui aliment bogat în glucide, nivelul glicemiei creşte, stimulând pancreasul să elibereze insulină. Acest hormon preia zahărul excedentar din organism şi îl stochează în ficat şi în celulele organismului, determinând creşterea în greutate. De aceea, în curele de slăbire şi în cele de menţinere sunt bune alimentele cu IG scăzut, care se absorb progresiv şi îi asigură corpului energia de care are nevoie. Celelalte trebuie evitate.
Nu foloseşte zahăr, ci îndulcitor
Nutriţionistul Cornelia Marin schiţează pentru fiecare persoană în parte un program cu mesele pri