“Oaia neagră” a PDL. Pur şi simplu, n-a vrut să înveţe că sinceritatea nu e tocmai o virtute în politica românească. A deprins alt principiu şi merge cu el până în pânzele albe: politica înseamnă dialogul unor oameni liberi. Urmează o radiografie a PDL în care se văd toate coastele rupte ale guvernării. Viitorul depinde însă de cine tratează contuziile: Antonie Solomon şi Gheorghe Falcă sau Cristian Preda şi Monica Macovei. Despre baroni naţionali, cetăţeni-sclavi şi un PDL în care mai jos nu se poate, alături de europarlamentarul PDL Cristian Preda. Sursa: Octavian Cocolos
1 /.
EVZ: E un semnal faptul că numele avansate pentru cadidatura la şefia PDL la congresul din 2011 sunt Falcă, Blaga şi Videanu?
Cristian Preda: Sunt oamenii cei mai cunoscuţi şi cei mai ambiţioşi, deocamdată. Problema trebuie însă formulată în termeni diferiţi. Nu e o chestiune de ordin personal.
E şi o chestiune de ordin personal, domnule Preda. Îl vedeţi pe domnul Falcă făcând reformă în PDL?
SUMARUL ARTICOLULUI Cristian Preda: “Baza partidului sunt eu. La vârf, PDL a stins lumina”"PDL acţionează sub semnul urgenţei şi improvizaţiei""Nu cred că există în PDL sminteala să se creadă că e mai interesant fără Băsescu"
Eu sper ca acest congres să angajaze altceva decât o competiţie între persoane. Cred că e sănătos să avem un proiect de construcţie a partidului care să facă posibil ca oameni tineri să facă politică altfel decât pentru a li se garanta un loc călduţ în instituţiile controlate de partid. La fel, trebuie să avem un proiect de sincronizare europeană.
De pildă, cum gândim trecerea la euro? Nu trebuie să-i trimitem întrebarea lui Mugur Isărescu, pentru că va da un singur răspuns. Noi ce credem? Sunt chestiuni de opţiuni fundamentale pe care nici măcar nu le dezbatem în partid. Aşteptările oamenilor de asta sunt legate. Dacă nu vedem asta, vom dev