Pierderea locului de munca e un moment dificil si implica un noian de probleme apasatoare: veniturile scad, obligatiile financiare sunt mai greu (sau, uneori, chiar imposibil) de onorat si, mai ales in contextul actual, gasirea unui nou serviciu poate necesita un timp indelungat. Daca va confruntati cu o situatie de acest fel, e bine sa aveti in vedere cateva lucruri pentru a detensiona dificultatile iminente si a depasi cu bine momentul.
Dupa valul de concedieri inceput la finele lui 2008 in mediul privat, continuat pe tot parcursul anului trecut, 2010 a anuntat un nou varf de concedieri, de aceasta data preponderent din sectorul bugetar. La finele lunii octombrie, numarul total al somerilor inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca a fost de aproape 645.794 de persoane, conform ANOFM*, ceea ce reprezinta o rata a somajului la nivel national de 7,08% (cu aproape 0,02 puncte procentuale mai mica decat in aceeasi perioada a anului precedent). Asadar, daca sunteti in neplacuta situatie de a va fi pierdut locul de munca (sau anticipati ca acest lucru se va intampla) trebuie sa stiti ca nu sunteti, nici pe departe, singurul in aceasta situatie. Oricat de greu v-ar fi - si, niciun loc de dubiu, pierderea locului de munca este o incercare grea pentru oricine - trebuie sa va mobilizati si sa va faceti rapid un "plan de bataie" pentru a preintampina problemele iminente in aceasta situatie si, acolo unde este cazul, de a le rezolva pe cele care apar.
In mod evident, gestionarea resurselor banesti devine, in aceasta situatie, un punct central caruia trebuie sa ii dati atentie. Pierderea veniturilor lunare cu care v-ati obisnuit, cel putin pentru o perioada, poate duce la acumularea de datorii, o situatie pe care trebuie sa o evitati pe cat se poate, dat fiind ca platile restante va aduc penalitati si costuri suplimen