La scurt timp după ce presa a relatat apariţia supernovei în vecinătatea noastră cosmică, au apărut două teorii interesante despre posibila evoluţie a acesteia.
CITEŞTE ŞI
VIDEO NASA a descoperit cea mai "tânără" gaură neagră din vecinătatea noastră cosmică
Gălăţeanul care a ajuns la NASA: “Nu mă consider un geniu, ci un om normal”
Conferinţa NASA a iscat controverse şi în mijlocul cărăşenilor
Una dintre teorii este că supernova, văzută prima dată acum 30 de ani, ar putea deveni o stea neutronică, iar a doua este că s-ar putea transforma într-o gaură neagră. Astfel, se pare că cea de-a doua teorie stârneşte deja panică printre oameni. Cu toate acestea, găurile negre sunt încă subiect de studiu pentru cercetători, existând încă multe secrete nedescoperite despre acestea.
Ce este o gaură neagră?
Conform descrierii oferite de site-ul oficial al Universităţii Berkley, care este special dedicat informaţiilor de acest fel, o gaură neagră este o porţiune de spaţiu cosmic care are o concentraţie de masă imensă. Acest lucru face ca toate corpurile din apropierea ei să fie atrase de câmpul gravitaţional foarte puternic al găurii negre.
Cât de mare este o gaură neagră?
În principiu, nu există limită pentru mărimea unei găuri negre datorită faptului că orice masă poate deveni o gaură neagră dacă este comprimată atât cât este nevoie, ajungând la o densitate imensă. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că majoritatea găurilor negre s-au format în urma morţii unor stele incredibil de masive, astfel este posibil ca găurile negre să cântărească aproximativ la fel de mult ca acele stele. Astfel, o gaură neagră tipică ar avea de 10 ori mai multă masă decât Soarele nostru.
Poate o gaură neagră să înghită tot Universul?
Aceasta este întrebarea care îi nelinişteşte pe majoritatea oamenilor. Sursa citată