Anul acesta, Târgul de carte Gaudeamus le va prezenta românilor proiectul Bookcrossing, care presupune să laşi, într-un loc public, o carte pe care ţi-ai dori să o citească şi altcineva
Dacă ţi-a plăcut atât de mult o carte încât vrei neapărat să se bucure de ea şi altcineva, uit-o. La o cafenea, pe o bancă în parc, în metrou sau într-o staţie de autobuz.
Pe una din coperte trebuie să existe un cod, care trebuie înregistrat pe site-ul www.bookcrossing.com , şi un set minimal de instrucţiuni. Persoana care o găseşte trebuie să anunţe, la rându-i, pe site, că volumul se află la ea, să îl citească, să posteze o scurtă recenzie, apoi să îl uite, la rândul ei, într-un loc public. Până acum, site-ul www.bookcrossing.com are înregistraţi 814.000 de utilizatori din lumea întreagă.
Feţe regale şi mari scriitori români
Proiectul internaţional va fi prezentat la Târgul de carte Gaudeamus, care are loc în perioada 18-22 noiembrie, la Romexpo, scrie Mediafax. Începând cu acest an, Târgul Internaţional Gaudeamus va avea, la fiecare ediţie, un invitat de onoare, primul fiind Belgia. Preşedintele de onoare al Târgului este Jaques Dubois, filolog belgian, profesor de literatură modernă şi de sociologie a literaturii la Universitatea din Liège.
Directorul Gaudeamus, Vladimir Epstein, a declarat luni, că este o realizare faptul că târgul Gaudeamus are loc, având în vedere criza economică prin care trece România. "Având în vedere faptul că, în România, distribuţia de carte nu funcţionează, târgul este un moment de vârf din piaţă", a adăugat el. La Gaudeamus vor veni nume mari ale literaturii, precum Ana Blandiana, Ioana Pârvulescu, Mircea Cărtărescu sau Norman Manea, care soseşte în România pentru a-şi lansa cele mai noi volume apărute la Polirom. Totodată, Principesa Margareta a României îşi va lansa, sâmbătă, cartea "Bucate regale".
Anul acesta, Târg