În primele zece zile ale acestei luni, de la mina din Slănic au fost livrate nu mai puţin de 5.500 de tone de sare pentru curăţarea drumurilor din ţară şi din străinătate.
Firmele de deszăpezire din Prahova, Constanţa, Bucureşti, Braşov, Ialomiţa şi Călăraşi, dar şi din alte judeţe ale ţării, se aprovizionează de la salina din Slănic pentru a face faţă acestei ierni. Peste 20 de tiruri încărcate cu sare pentru drumuri pleacă, zilnic, din faţa minei de exploatare către destinaţii din ţară, dar şi din străinătate.
220 de tone pentru Olanda
Societăţi din ţări precum Olanda şi Austria au comandat cantităţi uriaşe de sare pentru acţiunile de deszăpezire care vor avea loc în următoarele luni, preferând să o cumpere din Prahova datorită preţului mic de achiziţie, 162 de lei pe tonă. „Livrăm zilnic până la 700 de tone de sare de drumuri şi lucrăm în două schimburi pentru a face faţă cererilor. Mă bucur că autorităţile au început să înţeleagă faptul că este bine să se aprovizioneze din timp cu materiale antiderapante pentru a nu se trezi, cum de altfel s-a întâmplat anul trecut, că nu au suficiente cantităţi de materiale antiderapante pentru a împrăştia pe străzi. Iarna trecută, am lucrat la trei schimburi, pentru că, la prima zăpadă căzută, am găsit în faţa salinei vreo 70-80 de tiruri care aşteptau. Lunea acesta, am trimis în Olanda o cantitate de 220 de tone de sare, iar pentru Austria am pregătit 100 de tone", a declarat Liviu Mihăilescu, directorul Salina SA Slănic.
Tehnologie învechită
În primele zece zile ale acestei luni, cei peste 340 de angajaţi ai minei de exploatare au scos din adâncuri aproape 5.500 de tone de sare de drumuri. Oamenii lucrează de zor şi pentru a onora cererile de sare alimentară, peste 50 de tone fiind trimise zilnic în toată ţara. „Avem comenzi, nu ducem lipsă, oricum, putem suplimenta oricând mâna de lucru. Noi cu t