Ingrediente: 300 g muşchi de vită, 2 pere, 2 fire de praz, 3 linguri ulei de măsline, 50 g unt, 2-3 fire de cimbru verde, sare, piper.
Mod de preparare: Curăţaţi perele de coajă, crestaţi-le în partea de jos, ungeţi-le cu ulei şi presăraţi-le cu zahăr, sare şi piper. Puneţi-le apoi într-o tavă şi coaceţi-le la foc mare 15 minute. Între timp, curăţaţi prazul, spălaţi-l şi tăiaţi-l rondele. Căliţi-l apoi în ulei, la foc mare, până când se rumeneşte uşor, după care presăraţi-l cu sare şi piper, scoateţi-l pe o farfurie şi păstraţi-l acoperit, la cald. Tăiaţi apoi muşchiul în două felii groase, presăraţi-le cu piper şi frigeţi-le pe un grătar bine încins sau într-o tigaie de teflon unsă cu puţin unt.
Acoperiţi farfuria cu un capac pentru câteva minute. Puneţi pe farfuriile calde prazul călit, peste acesta puneţi feliile de carne şi peste ele perele coapte. Ornaţi cu cimbru verde şi presăraţi totul cu piper proaspăt măcinat.
Ingrediente: 300 g muşchi de vită, 2 pere, 2 fire de praz, 3 linguri ulei de măsline, 50 g unt, 2-3 fire de cimbru verde, sare, piper.
Mod de preparare: Curăţaţi perele de coajă, crestaţi-le în partea de jos, ungeţi-le cu ulei şi presăraţi-le cu zahăr, sare şi piper. Puneţi-le apoi într-o tavă şi coaceţi-le la foc mare 15 minute. Între timp, curăţaţi prazul, spălaţi-l şi tăiaţi-l rondele. Căliţi-l apoi în ulei, la foc mare, până când se rumeneşte uşor, după care presăraţi-l cu sare şi piper, scoateţi-l pe o farfurie şi păstraţi-l acoperit, la cald. Tăiaţi apoi muşchiul în două felii groase, presăraţi-le cu piper şi frigeţi-le pe un grătar bine încins sau într-o tigaie de teflon unsă cu puţin unt.
Acoperiţi farfuria cu un capac pentru câteva minute. Puneţi pe farfuriile calde prazul călit, peste acesta puneţi feliile de carne şi peste ele perele coapte. Ornaţi cu cimbru verde şi presăraţi totul cu piper proaspăt măcina