Crin Antonescu a schimbat discursul. Iarasi. Si pozitia partidului fata de mai vechiul si noul aliat - PSD. Transparenta cu care a anuntat noua orientare a partidului liberal adanceste si mai mult principalul sau defect - instabilitatea si neseriozitatea proiectelor din Opozitie. Primul pas pe care l-a facut Crin Antonescu a fost distantarea fata de PSD. Apoi bresa creata inspre PD-L.
Cum a ajuns totusi Crin Antonescu sa o inspaimante pe Elena Udrea? Vom vedea spre final. Crin a ajuns liderul Opozitiei, nu datorita partidului din care face parte sau vreunei strategii personale aparte, ci mai degraba imaturitatii contracandidatului sau, Victor Ponta. Iar dupa ce a simtit puterea pe care ti-o da postura de lider, Antonescu a inceput sa pluseze.
Menirea oricarui partid este sa ajunga la guvernare. Si a politicienilor sa conduca. Nu e deloc greu sa ne imaginam ce presiuni au existat si vor exista mereu in PNL pentru a reveni la putere, cu orice risc. De cateva zile, liderul liberalilor pare ca ar dori sa le indeplineasca dorintele.
Dupa ce i-a catalogat pe pesedisti "comunisti", "hoti" si parteneri de confruntari politice, nu ai unor formule de asociere, Antonescu a facut precizari despre posibilitatile ca PNL sa ajunga la guvernare alaturi de PD-L.
Cea mai importanta - schimbarea intregii conduceri a PD-L si desprinderea partidului de sub sfera de influenta de la Cotroceni. Aruncand manusa catre PD-L, Antonescu tradeaza dorinta de a guverna cat mai repede.
Asa cum nu l-a ajutat prea mult alipirea de Mircea Geoana, din campania prezidentiala din 2009, la fel de putin il ajuta acum obsesia brusca a delimitarii de PSD (si Victor Ponta). Iar conditionarile cvasi-naive in legatura cu schimbarea garniturii la conducerea PD-L au sens doar atat timp cat ele vizeaza mai degraba subrezirea din interior a partidului. @N_P