"Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus dacă vrei să poţi să vezi foarte departe", spunea Constantin Brâncuşi. Tudor Gheorghe poate să vadă foarte departe, departe în cultura şi spiritul românesc, şi asta pentru că, într-adevăr, a tot urcat, urcă şi încă nu se opreşte din urcat... Şi are pentru cine urca: pentru publicul său, care îl onorează cu prezenţa, deşi criza îşi face abitir de cap.
Tudor Gheorghe a plecat prin ţară cu spectacolul "Cavalerii felinarelor târzii" şi nu mică i-a fost mirarea să constate că toate biletele s-au vândut ca pâinea caldă: "Este o reală surpriză pentru mine. Nu mă aşteptam ca, o dată cu această criză nenorocită care bântuie printre spectatorii mei, atenţie - spectatorii mei sunt o altă categorie, majoritatea sunt bugetari, ca spectacolul acesta să aibă succes de casă.
În orăşele în care nici nu am crezut că sunt oameni ahtiaţi după mine - Buzău, Piatra-Neamţ, Focşani, Paşcani -, publicul a venit în număr mare, iar spectacolul s-a încheiat într-un entuziasm fantastic. Nu mai vorbesc despre oraşele mari, unde prezenţa mea este o tradiţie. Deja, după atât amar de vreme, numele meu şi spectacolele mele de o anume factură nu i-au dezamăgit niciodată. «Cavalerii» sunt o forţă românească adevărată, acest spectacol fiind o pagină de istorie reală. Este vorba şi despre cântece istorice anticomuniste interpretate de Moscopol în America, pe care nu le-a auzit nimeni până acum... Aşa descoperă tinerii istoria, iar cei în vârstă îşi aduc aminte de ea...".
Aviz amatorilor! "«Cavalerii felinarelor târzii» nu este un spectacol de divertisment: hai să ne râdem cu Tudor Gheorghe!, ci este unul care se adresează publicului meu, dar care are impact şi pentru altă categorie - declară pe proprie răspundere artistul. Zavaidoc place unui anumit public, Moscopol nu are cum să nu p