Doi vrânceni au rămas fără pământul moştenit de la părinţi în urma unui proces dintre Primărie şi o terţă persoană. La 13 ani de după ce au primit câte 5.000 mp de teren, bătrânii s-au trezit că o altă persoană făcuse demersurile necesare şi obţinuse titlu de proprietate pe ogoarele lor.
Petria Dragu, de 83 de ani şi Constantin Găureanu, de 85 de ani, se judecă de mai bine de trei ani pentru a-şi păstra intacte suprafeţele de teren pe care le-au moştenit de la părinţi.
Cu aceste terenuri, care însumează nu mai mult de un hectar, respectiv câte 5.000 mp de fiecare, au fost împroprietăriţi în 1993, prin „faimoasa" Lege 18/1991.
13 ani, nederanjaţi de nimeni
Norocul celor doi bătrâni este că au urmaşi care au înţeles bine miza jocului.
„În 1993, mamei mele, Petria Dragu, i s-a restabilit de către comisia judeţeană de aplicare a dreptului de proprietate asupra pământului, o suprafaţă de teren pe vechiul amplasament, adică exact acolo unde părinţii şi străbunicii ei au avut cândva pământ, înainte de naţionalizare. După 13 ani am aflat că s-a dispus modificarea titlului de proprietate pentru a fi pusă în posesie Aristiţa Oprea, o persoană care nu prezintă nicio dovadă că are drept la acest teren", susţine Paul Dragu, fiul proprietarei.
Acesta este completat de către Mirela Găureanu, fiica celuilalt „desproprietărit", Constantin Găureanu.
„În luna septembrie 2007, părinţii mei au primit un plic de la Primăria Focşani prin care erau înştiinţaţi că în urma unei sentinţe civile, Judecătoria Focşani a admis acţiunea Aristiţei Oprea împotriva comisiei locale Focşani pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor. Suntem revoltaţi pentru că Primăria nu ne-a anunţat că se judecă în numele nostru cu cineva care vrea să ne ia pământul şi pentru că ne-a anunţat abia după şapte luni de la sentinţ