250 de persoane fără loc de muncă din trei regiuni vor fi selectate să beneficieze de serviciile de consiliere şi instruire în vederea integrării pe piaţa muncii şi/sau a dezvoltării unei afaceri.
Proiectul "Consilierea şi instruirea şomerilor" lansat astăzi de Blocul Naţional Sindical, având ca partener Primăria Brăila, Primăria Mangalia şi o societate de consultanţă din Reşita, este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, are o valoare toatală de 7.867.725 de lei şi se va desfăşura pe o perioadă de aproape doi ani, până în august 2012.
El se derulează în regiunile Bucureşti-Ilfov, Sud-Est şi Vest.
"Spre deosebire de celelalte iniţiative de pe piaţă, cei 250 de şomeri vor beneficia gratuit de cursuri de calificare şi specializare, iar pe durata desfăşurării acestora vor primi o subvenţie echivalentă cu salariul mediu pe economie. Consilierea este asigurată de către experţi în consiliere şi motivare, iar instruirea şomerilor presupune organizarea a patru cursuri de calificare pentru 100 de şomeri, şase cursuri de specializare pentru 100 de persoane neocupate şi 50 de persoane participante la seminarii de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale în vederea deschiderii unei afaceri. Ne propunem să realizăm o anchetă la nivelul celor patru regiuni pentru identificarea nevoii reale de forţă de muncă în vederea instruirii şomerilor în concordanţă cu aceasta", a declarat managerul de proiect, Luminita Petrache.
Primăria Brăila a pus la dispoziţie un spaţiu pentru biroul destinat derulării activităţii în cadrul proiectului, situat la etajul I al imobilului din strada Vapoarelor, nr. 2.
Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat că în egală măsură proiectul se adresează şi celor aflaţi în afara statisticilor oficiale.
"Es