Epidemia de holeră declanşată în Haiti în urmă cu trei săptămâni indică 917 morţi, ea manifestându-se deocamdată în şase din cele zece departamente, informează agenţia Reuters, citată de Agerpres.
Bilanţul - datând din 12 noiembrie - mai arată că alte peste 14.600 de persoane sunt spitalizate, cel mai afectat fiind departamentul Artibonite, în centrul ţării, cu 600 de decese. Celelalte departamente afectate sunt Centrul, Nordul, Nord-Vestul, Sudul şi Vestul, în ultimul aflându-se şi capitala Port-au-Prince.
În capitală, care a suferit distrugeri importante în urma seismului din 12 ianuarie, au fost contabilizate 27 de decese.
Circa 200.000 de haitieni riscă să contracteze holera, care începe să se răspândească printre cele 10 milioane de locuitori ai ţării, au declarat reprezentanţi ai ONU, reclamând un ajutor de 163,9 milioane de dolari pentru Haiti în următoarele 12 luni pentru combaterea epidemiei.
Aceasta a fost agravată de inundaţiile provocate de trecerea recentului uragan Tomas, care se adaugă urmărilor devastatorului cutremur din 12 ianuarie, soldat cu peste 250.000 de morţi şi 1,5 milion de persoane rămase fără adăpost. Condiţiile de viaţă mizerabile ale haitienilor îi fac foarte vulnerabili acestei maladii care se propagă în special prin apa murdară. Întreaga populaţie este ameninţată, nimeni nefiind imunizat împotriva holerei. Epidemia de holeră declanşată în Haiti în urmă cu trei săptămâni indică 917 morţi, ea manifestându-se deocamdată în şase din cele zece departamente, informează agenţia Reuters, citată de Agerpres.
Bilanţul - datând din 12 noiembrie - mai arată că alte peste 14.600 de persoane sunt spitalizate, cel mai afectat fiind departamentul Artibonite, în centrul ţării, cu 600 de decese. Celelalte departamente afectate sunt Centrul, Nordul, Nord-Vestul, Sudul şi Vestul, în ultimul af