Oamenii de stiinta au reusit sa descifreze codul genetic al arborelui de cacao, ceea ce inseamna ca e o chestiune de ani pana cand produsele ce au la baza cacaua vor aduce considerabil mai multe beneficii sanatatii.
Din estimarile cercetatorilor americani, in minimum 5 ani ciocolata ar putea lupta cu bolile de inima, relateaza Daily Telegraph. Munca la descifrarea codului genetic al arborelui Theobroma cacao a durat doi ani, fiind finantata cu 10 milioane de dolari de compania Mars si de IBM, insa manipularea genetica va dura mult mai mult, pentru ca se doreste obtinerea unui fruct cu o concentratie mai mare de flavonoli.
Cercetarile recente au aratat ca flavonolii imbunatatesc presiunea arteriala si au efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, ajutand si la recuperarea de dupa atacul cerebral, fiind benefici chiar si diabeticilor.
Se spera ca cacaua manipulata genetic va avea si alte beneficii, cum ar fi o mai buna functionare a creierului si combaterea diabetului.
Cercetatorii lucreaza cu specialistii companiei Mars, pentru ca si grasimile continute sa fie sanatoase, astfel ca ciocolata ve deveni cu totul alta 10 - 20 de ani. In prezent se produc 3 milioane de tone de cacao anual.
Oamenii de stiinta au reusit sa descifreze codul genetic al arborelui de cacao, ceea ce inseamna ca e o chestiune de ani pana cand produsele ce au la baza cacaua vor aduce considerabil mai multe beneficii sanatatii.
Din estimarile cercetatorilor americani, in minimum 5 ani ciocolata ar putea lupta cu bolile de inima, relateaza Daily Telegraph. Munca la descifrarea codului genetic al arborelui Theobroma cacao a durat doi ani, fiind finantata cu 10 milioane de dolari de compania Mars si de IBM, insa manipularea genetica va dura mult mai mult, pentru ca se doreste obtinerea unui fruct cu o concentratie mai