Liberalii vor susţine în Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlemantului că procedura angajării răspunderii pe legea educaţiei a devenit nulă ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că reprezentanţii PNL în Birourile Permanente ale celor două Camere au mandat să susţină că, urmare a deciziei CC, întreaga procedură a angajării răspunderii pe Legea educaţiei, inclusiv acţiunile subsecvente, respectiv moţiunea de cenzură, devin nule.
"PNL consideră că decizia Curţii este foarte clară şi anume angajarea răspunderii pe Legea educaţiei nu este constituţională. Şi, dacă nu este constituţională, atunci punctul nostru de vedere este ca, la reunirea Birourilor Permanente ale celor două Camere, reprezentanţii PNL să aibă mandatul de a susţine că, în urma deciziei Curţii, practic toată procedura angajării şi toate deciziile sau acţiunile subsecvente, inclusiv moţiunea de cenzură, sunt nule. Nu mai avem obiect de discuţie", a spus Antonescu, după şedinţa Biroului Permanent Central al partidului.
Antonescu a precizat că BPC a dat mandat reprezentanţilor PNL în Comisia de învăţământ a Senatului să facă tot posibilul pentru ca Legea educaţiei să intre în plen şi să fie votată foarte repede.
"Nu vom accepta sub nici o formă atitudinea, care se situează în afara legii şi în afara Constituţiei, a premierului Boc de a continua, în pofida deciziei Curţii şi a celor două Birouri reunite, cu angajarea răspuderii", a spus Antonescu.
Guvernul a transmis Curţii Constituţionale cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Executiv şi Parlament, conflict generat de refuzul Parlamentului de a permite prezentarea şi dezbaterea moţiunii de cenzură depuse ca urmare a angajării răspunderii.
Citiţi şi:
Boc a cerut CCR să constate că blocajul ins