Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ a fost ridicată în anul 1817 de o familie de boieri greci, pentru ca mai apoi fiul lui Dincă Schileru să se ocupe de locaş. Acum, la mai bine de 190 de ani de la darea ei în folosinţă, biserica, declarată monument istoric, este într-o avansată stare de degradare. Preotul paroh actual are nevoie de ajutor financiar pentru a putea aduce locaşul de cult la o stare cât mai apropiată de cea iniţială.
Locaşul de cult „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din satul Frasinu, comuna Vladimir a judeţului Gorj, este pe lista monumentelor istorice din România. Potrivit documentelor găsite în biserică, monumentul istoric a fost construit în anul 1817 de către un fanariot pe nume Musc, iar în anul 1902, boierul Aristică Schileru, fiul deputatului Dincă Schileru, a acoperit biserica cu şiţă. Frescele bisericii îl înfăţişează pe grecul Musc alături de familia sa, ei fiind ctitorii locaşului devenit peste ani monument de patrimoniu naţional. Boierul Schileru a cumpărat moşia fanariotului, astfel că a început să aibă grijă şi de biserică. În mod special soţia sa, Mimi Schileru, a fost cea care s-a ocupat de locaşul de cult din satul Frasinu, astfel că acesta mai este cunoscut şi sub denumirea de Biserica Cocoanei.
Familia Schileru în istoria Gorjului
Albinel Firescu este unul dintre cei mai pregătiţi muzeografi de care dispune Muzeul Judeţean Gorj. Acesta ne-a vorbit despre importanţa familiei Schileru în istoria judeţului. „Afirmarea familiei Scheleru, cunoscută ca şi Schileru, s-a produs ca rod al unui extraordinar simţ de apartenenţă, ceea ce a creat în primul rând responsabilitate faţă de comunitate. Dacă activitatea lui Dincă şi Aristică Schileru, ca şi ctitori de aşezăminte culturale: de învăţământ şi religioase (printre care şcoala de la Bâlteni şi biserica din localitate) sau rolul acestora