Odata cu venirea iernii, si fructele pe care le consumam sunt altele, bananele si citricele castigand teren. Dar de ce ai consuma banane, aduse de la atata amar de departare?
In primul rand pentru continutul lor mare de potasiu, conform suite101.com. Spre deosebire de alte fructe, bananele sunt mai bogate din punct de vedere caloric (105 calorii la o banana medie), insa abundenta nutrientilor continuti face diferenta. Chiar si in cantitate mica, ele ajuta digestia, sistemul imunitar si scad colesterolul rau si tensiunea arteriala, venind cu un aport important de energie.
In ceea ce priveste nutrientii, o banana de marime medie contine 422 de mg. Acelasi fruct contine si Vitamina B6 si C, fibre (iar alimente ce contin fibre pazesc de bolile de inima), mangan, folati si magneziu. In cantitati mici se pot gasi si cupru, calciu, fier, zinc, Vitamina E si seleniu.
Ajuta creierul
Potasiul continut de o banana nu numai ca este benefic dupa antrenament, insa tine tensiunea sub control si previne bolile cardiovasculare. Studiile au aratat ca bananele sunt remediul perfect pentru diaree.
In ceea ce priveste Vitamina B6, aceasta este esentiala formarii noilor celule, este benefica sistemului nervos, creierului in general, si tine ficatul sanatos. Aceeasi vitamina este excelenta pentru sistemul imunitar si o piele sanatoasa.
Desi bogate in carbohidrati complecsi, bananele nu au un indice glicemic mare, acesta fiind doar de 11. Un indice glicemic mic este cel sub 10, mediu intre 11 si 19 si mare peste 20. Drept urmare, impactul bananelor asupra nivelului de zahar din sange nu este asa de mare cum se credea pana acum, motiv pentru care pot fi consumate zilnic.
Odata cu venirea iernii, si fructele pe care le consumam sunt altele, bananele si citricele castigand teren. Dar de ce ai consuma banan