Erica este asistentă principală de farmacie de 41 de ani. De trei ani s-a pensionat, dar continuă să lucreze pentru că iubeşte ceea ce face.
Erica provine dintr-o familie de saşi. Jocul şi visul său din copilărie, acela de a scrie reţete, s-a împlinit oarecum. „Când eram mică lumea mă întreba, în timp ce mă jucam, ce fac. Mereu le spuneam că scriu reţete. Asta şi făceam. Mi-a plăcut dintotdeauna să lucrez cu reţetele şi tocmai de aceea am ales farmacia. Am simţit mereu o chemare iar scopul meu în viaţă a fost acela de a ajuta oamenii. Un lait motiv, dacă vrei a fost: Eu sunt pentru pacient, nu el pentru mine”, spune Erica Scherer. Spune că asistentă medicală nu ar fi putut fi niciodată, tocmai din cauza firii sale miloase. „Pansez orice rană, dar ace nu pot vedea. Nu pot pune perfuzii sau face injecţii. Nu pot băga acul”, spune asistenta de farmacie.
În farmacie din 1969
Erica şi-a petrecut ani buni din viaţă în farmacie. Din 1990 însă s-a angajat la farmacia Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. „Până în 1990 am lucrat la Farmacia 23 şi 24 din Sibiu. Apoi am venit la Spital. Din 1990 au început să vină donaţii de medicamente din Germania, Italia, Franţa, şi era nevoie de cineva care să cunoască limba. Eu ştiam germană, în engelză mă descurc cât de cât şi am rămas aici”, spune Erica Scherer.
Erica este şi membru în comitetul bisericesc al Bisericii Evanghelice din Sibiu, prin intermediul căruia aduce donaţii, în medicamente, extrem de consistente pentru Spitalul Clinic Judeţean Sibiu. „Sunt diverşi oameni devotaţi bisericii care trimit tot felul de medicamente. Pentru cardiaci, viroze, pentru stomac, boli interne şi multe altele. Sunt medicamente diverse care vin de la ei. Lunar în spital aducem donaţii de medicamente în valoare de 7-10 mii de lei noi. De aici ele ajung pe secţiile spitalului, dar sunt şi cazuri de pensionari sau