Enigma presupusului craniu al Elodiei, găsit pe malul Oltului, poate fi rezolvată doar cu ajutorul testului ADN.
Medicul Horaţiu Dinu Drăgănescu, singurul specialist în reconstrucţie facială din România, a explicat de ce nu poate fi reconstruit craniul găsit pe malul Oltului şi cum poate fi verificat dacă acesta aparţine Elodiei Ghinescu.
„În primul rând, trebuie să se ştie că pentru a putea realiza o reconstrucţie facială este nevoie de tot craniul, iar în acest caz ne lipseşte mandibula. În al doilea rând, nu este nevoie să facem reconstrucţia atâta timp cât avem cu ce să comparăm ADN-ul, respectiv cu rudele Elodiei“, a explicat expertul în antropologie.
Ancheta în cazul dispariţiei misterioase a avocatei Elodia Ghinescu durează de mai bine de trei ani. Poliţistul Cristian Cioacă, soţul Elodiei este principalul suspect în cazul dispariţiei acesteia. Procurorul Marius Iacob, care se ocupă de dosarul dispariţiei, încă de la început, a anunţat de curând găsirea unui craniu, undeva pe malul râului Olt, care ar putea face lumină în misterioasa dispariţie.
Indiiciile conduc către Elodia
Criminaliştii pe masa cărora a ajuns craniul au stabilit că este vorba de craniul unei femei în vârstă de aproximativ 40 de ani, că are o vechime de peste doi ani. Având în vedere faptul că locul în care a fost găsit este la doar 40 de kilometri de localitatea din care a dispărut femeia, anchetatorii bănuiesc că este vorba de chiar de Elodia.
Pentru a se stabili cu exactitate aceste date, dar şi identitatea victimei, craniul a fost trimis spre expertiză la Laboratorul de Medicină Legală din Cluj.
De aici, a ajuns pe masa doctorului Horaţiu Dinu Drăgănescu, coordonatorul sistemului naţional de date genetice judiciare. „Din păcate, am trimis înapoi la IGP craniul «Elodiei». Nu se poate realiza reconstrucţia facială