După picajul din ultima jumătate a primăverii, titlurile SIF Oltenia (SIF5), cele mai lichide de la Bursa de Valori Bucureşti, au intrat, în ton cu întreaga piaţă, în consolidare. Indecizia investitorilor faţă de o situaţie economică deloc încurajatoare în România şi incertitudinile din pieţele financiare internaţionale au determinat - după ricoşarea din minimele locale din mai-iunie - această cantonare a titlurilor într-un coridor de variaţie destul de extins, cuprins între limitele de 1,2 lei/acţiune şi 1,5 lei/acţiune. Ultimul reper nu a putut fi trecut decisiv în cursul lunii trecute şi a fost urmat de o depreciere a cotaţiilor pe volume moderate. La sfârşitul săptămânii precedente, vânzările s-au oprit la atingerea unui prag de suport important, multiplu testat în vară, de 1,3 lei/acţiune. Este de văzut care va fi comportamentul investitorilor la această referinţă, după publicarea vineri a rezultatelor financiare ale societăţii la nouă luni.
Veniturile SIF Oltenia (SIF5) au scăzut cu 43% în primele nouă luni, la 143,6 milioane de lei, iar cheltuielile au avansat cu 36%, la 64,5 milioane de lei. Societatea de investiţii financiare înregistrase în perioada similară a anului trecut venituri de 251,7 milioane de lei şi un profit de 198,1 milioane de lei, ca urmare a vânzării participaţiilor pe care le avea la Bancpost şi Automobile Craiova, pentru aproape 34,5 milioane de euro. Cheltuielile au crescut în primele nouă luni cu 36%, la 64,5 milioane de lei, de la 47,5 milioane de lei, potrivit informaţiilor transmise Bursei de Valori Bucureşti şi preluate de Mediafax.
În perioada analizată, SIF Oltenia a plătit salarii de 12,3 milioane de lei, sumă de 2,4 ori mai mare decât cea din primele nouă luni ale anului trecut, de 5,1 milioane de lei. Totodată, cheltuielile cu participaţiile cedate au cumulat 42,5 milioane de lei, în creştere cu 15% faţă de suma din ac