Fondul Proprietatea riscă să se piardă printre marile corporaţii internaţionale dacă va fi listat la Bursa de la Londra, aşa cum vrea administratorul Franklin Templeton, este de părere Michael Buhl, joint CEO al Bursei de la Viena, care susţine că piaţa vieneză ar fi o alegere "evidentă" pentru o listare secundară a Fondului. În interviului acordat ZF, executivul vorbeşte despre Bursa de Valori Bucureşti şi soluţiile de ieşire din criză, precum şi despre cum a ajuns Viena să dezvolte cel mai puternic grup de operatori bursieri din regiune.
Prin dimensiunea activelor şi portofoliu, Fondul Proprietatea este unic în regiunea Europei Centrale şi de Est, numărându-se printre cele mai aşteptate listări din istoria pieţei locale de capital.
Activele de 3,5 miliarde de euro alături de portofoliul format din participaţii la cele mai valorase companii din economia românească au pus Fondul Proprietatea pe radarul nu doar al investitorilor, ci şi al burselor din regiune, fiecare dintre aceştia încercând să ia parte, într-un fel sau altul, la una dintre cele mai valoroase companii din regiune.
Prima listare a Fondului va fi la Bursa de Valori Bucureşti, eveniment aşteptat să se întâmple în prima parte a anului viitor, aşa cum s-au angajat oficialii Franklin Templeton care administrează Fondul. "Pentru un preţ corect al acţiunilor şi o lichiditate adecvată", Franklin Templeton vrea o listare secundară a Fondului la Bursa de Valori de la Londra-unul dintre cei mai mari operatori bursieri din lume.
În opinia lui Michael Buhl, joint CEO al Bursei de Valori de la Viena şi al grupului de burse din Europa Centrală şi de Est din care fac parte operatorii din Budapesta, Praga şi Ljubljana, piaţa de la Londra nu ar fi cea mai bună alegere pentru o listare secundară.
"Prima listare a Fondului Proprietatea trebuie să aibă loc pe Bursa d