Principiul de business în domeniu presupune cel puţin trei faze primare. De exemplu, dacă un cetăţean european vrea să ţină departe de ochii publici şi de Fisc implicarea sa într-o afacere, poate apela la un consultant offshore din ţara lui. Pasul unu: acesta din urmă identifică o jurisdicţie offshore, adecvată intereselor clientului. Pasul doi: consultantul ia legătura cu un agent local, special autorizat să înfiinţeze companii sau fundaţii exclusiv în jurisdicţia offshore aleasă. Pasul trei: pentru compania nou-înfiinţată, avocatul off-shore european deschide conturi bancare în ţări precum Elveţia, Liechtenstein, Cayman Islands sau Lituania, care garantează secretul bancar.
Astfel, orice consultant off-shore prolific dispune de un sistem internaţional de conexiuni în majoritatea paradisurilor fiscale. Cele mai importante verigi din lanţ sunt agenţii care formează companii (registered agents) şi care asigură serviciile administrative ulterioare: sediu virtual, acţionari şi directori nominali („proxies"), împuterniciri etc. În ceea ce-l priveşte, Kiss Laszlo Gyorgy are toate aceste butoane la îndemână. Diferiţii agenţi locali cu care lucrează pe întreg mapamondul sunt entităţi rezidente în statele offshore unde au primit licenţă să înfiinţeze companii.
Kiss este primul depozitar unde se arhivează secretele financiare ale clienţilor săi: identităţi, conturi şi chiar sume rulate în circuit. În biroul lui din Piaţa Victoriei se copiază paşapoarte, carduri de identitate, se depun facturi de utilităţi şi scrisori de referinţe bancare. În mod normal, consultantul bucureştean intermediază informaţiile pentru că, după atentatele teroriste din 2001, datele personale ale proprietarului de offshore sunt cerute de cei mai mulţi agenţi locali. Întotdeauna, pentru uz intern - niciodată, public. Uneori, însă, IBC-urile sunt comandate pe numele lui Kiss sau ale angaja