Cei 11 copii au participat la o serie de ateliere de artă fotografică, de sculptură în bronz şi vitralii. S-au plimbat cu TGV-ul, au pus în scenă dansuri tradiţionale româneşti şi le-au învăţat pe cele franţuzeşti.
Educaţia nonformală a inclus, de asemenea, conferinţe şi dezbateri pe teme de inter şi multiculturalitate.
Timp de două săptămâni, hunedorenii au adus în prim plan probleme de interes pentru toţi tinerii europeni. S-au întâlnit cu colegii lor de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Călăraşi, cât şi cu un grup de elevi francezi de la liceul “ Louis Andouin Dubreuil”. Au avut parte, totodată, de vizite de descoperire a patrimoniului regional (La Rochelle, Parthenay, Niort, Saintes-Arenele romane, Melle-Mina de argint) şi au pregătit cine româno-franceze. Punctul culminant l-a reprezentat însă bachetul organizat în stil medieval.
“Elevii noştri au avut privilegiul de a dobândi experienţe de învăţare şi formare care le-au îmbogatit intelectul şi sufletul şi care le-au arătat, o data în plus, ca doar interacţionând cu ceilalţi tineri europeni vor putea să se dezvolte, să creeze şi să construiască, împreuna, acea Europă democratică şi unită spre care năzuiesc”, a precizat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara directorul Colegiul Tehnic „Traian” din Deva, Gabriel Tripa.
Cea de-a 86-a sesiune a C.C.E Saint-Jean d’Angely a avut loc în perioada 25 octombrie-8 noiembrie în Franţa, tema fiind ” L’Europe multiculturelle”.