Peste 80 de psihologi, profesori şi antreprenori din Maramureş au participat ieri la workshop-uri pe tema incluziunii sociale. Cursurile au fost susţinute de trei specialişti din Anglia, care le-au explicat maramureşenilor cele mai eficiente metode pentru a ajunge la rezultatele dorite.
Trei specialişti din Anglia, angajaţi în cadrul Consiliului Local din Suffolk, au susţinut ieri şi vor susţine şi azi workshop-uri la Baia Mare, în care le-au arătat psihologilor, profesorilor şi antreprenorilor din Maramureş cele mai eficiente metode în ceea ce priveşte reintegrarea socială a persoanelor abuzate. Acţiunile fac parte din proiectul „Tranzit", lansat în 15 iulie 2009 la Baia Mare, care îşi propune sprijinirea persoanelor abuzate fizic, reintegrarea lor în societate şi obţinerea unui loc de muncă pentru acestea.
„Oferim protecţie şi cazare"
„Proiectul şi workshop-urile care se desfăşoară acum sunt adresate tuturor persoanelor care au fost victime ale violenţei domestice şi care au nevoie de sprijin. În acest scop s-a deschis şi centrul «Tranzit», unde oferim consiliere psihologică, includem aceste persoane în cursuri de specialitate, iar pentru cei care se află în imposibilitatea de a-şi găsi un adăpost din cauza abuzurilor repetate. Le oferim protecţie şi cazare", a explicat managerul proiectului, Bogdan Gavra.
Femeile se întorc la bătaie
Cei trei specialişti, Oona Hudson, Deborah Gibson şi Sorina Cîndea, au susţinut ieri şi vor susţine şi astăzi câte opt ore de workshop-uri în care au discutat cazuri concrete ale persoanelor abuzate fizic. Psihologii, antreprenorii şi chiar profesorii care predau educaţia antreprenorială au primit sugestii şi sfaturi din partea specialiştilor englezi, despre modul în care trebuie realizat un CV sau cum ar trebui candidaţii pentru un anumit post să se prezinte la un interviu. Potrivit sp