Un pahar de suc de portocale zilnic reduce riscul de diabet, arata un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Nottingham.
In cadrul unui experiment, mai multor femei supraponderale cu risc mare de diabet li s-a dat suc de portocale, pentru a-si reduce riscul de rezistenta la insulina. Cand organismul nu mai raspunde la acest hormon, care controleaza nivelul zaharului din sange, se poate ajunge la diabetul de tip 2 si chiar la boli de inima, conform Daily Mail.
Se pare insa ca antioxidantii din sucul de portocale au un efect benefic asupra vaselor de sange, imbunatatind si sensibilitatea la insulina, dupa cum a reiesit din experimentul ce a tinut 14 saptamani, perioada in care voluntarii au consumat zilnic 250 de ml de suc de portocale sau o bautura placebo cu aroma de portocale.
Un pahar de suc de portocale zilnic reduce riscul de diabet, arata un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Nottingham.
In cadrul unui experiment, mai multor femei supraponderale cu risc mare de diabet li s-a dat suc de portocale, pentru a-si reduce riscul de rezistenta la insulina. Cand organismul nu mai raspunde la acest hormon, care controleaza nivelul zaharului din sange, se poate ajunge la diabetul de tip 2 si chiar la boli de inima, conform Daily Mail.
Se pare insa ca antioxidantii din sucul de portocale au un efect benefic asupra vaselor de sange, imbunatatind si sensibilitatea la insulina, dupa cum a reiesit din experimentul ce a tinut 14 saptamani, perioada in care voluntarii au consumat zilnic 250 de ml de suc de portocale sau o bautura placebo cu aroma de portocale.