Giurgiuvenii stau zilnic la coadă la uşa magazinelor unde se produc şi se vând covrigi. Oamenii aşteaptă minute în şir ca să le vină rândul, unii doar pentru a cumpăra cel mult doi covrigi calzi, alţii iau şi câte 20 odată.
Bat din picior când li se spune că trebuie să aştepte „puţin” până sunt gata covrigii cu susan sau cu mac, dar locuitorii municipiului aşteaptă totuşi în linişte, la cozile care amintesc de Epoca de Aur.
De altfel, covrigăriile sunt printre puţinele unităţi comerciale din Giurgiu în faţa cărora se formează cozi, şi sunt la fel de rare când vine vorba despre afaceri înfloritoare în vreme de recesiune, patronii de covrigării făcând zilnic încasări de mii de lei.
Aglomeraţie la covrigării se produc zilnic, mai ales dimineaţa şi la ora 16.00, şi în apropiere de cartierul Tineretului, dar şi în Piaţa Centrală. „Afacerea aceasta merge foarte bine, avem clienţi fideli, acum şi mai mulţi întrucât am lăsat preţul de la 7 bani la 5 bani, iar marfa este foarte proaspătă”, ne-a declarat un vânzător de la o covrigărie din Piaţă.
„ Când n-ai mâncat nimic şi ţi-e foame, cel mai bun e un covrig, face şi foarte bine la stomac şi e şi ieftin”, spune un bărbat care a stat azi la coadă pentru a lua patru covrigi.
„ De la noi cumpără şi săracul şi bogatul. Vă daţi seama că dacă nu ar merge afacerea, am închide magazinul, dar cum să-l închidem când oamenii vin buluc”, mai aflăm de la reprezentantul altei covrigării din centrul oraşului.
La rândul său, un bărbat care azi-dimineaţă a cumpărat covrigi pentru toţi colegii lui, ne-a spus: „ Eu lucrez la o firmă de construcţii şi venim cu rândul aici, să luăm covrigi pentru toată echipa”.
În municipiul sunt opt covrigării, două în Piaţă, două la Tineretului, alte două în apropiere de Colegiul „Ion Maiorescu”, dar există şi un vânzător ambulant de covrigi.