Aflată pe str. Eugeniu Carada nr.14, clinica Mogoş Med, a devenit de luni prima clinică de chirurigie din Oltenia, cu capital privat.
Potrivit managerului, profesor doctor Dan Gabriel Mogoş, clinica va asigura în premieră servicii de explorare preoperatorie, tratament pre, intra şi postoperator, spitalizare, monitorizare postoperatorie. Nu vor lipsi însă consultaţiile de specialitate, iar intervenţiile vor fi acordate de către somităţi în domeniu de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova şi UMF Bucureşti.
Şi tot în premieră, clinica este dotată cu un radiocauter. O hemostază care se face prin unde radio, nu electrocauterul folosit de obicei în chirurgia generală. Clinica mai este dotată cu un videoproctoscop, prin care se pot vizualiza leziunile rectului, o linie laparoscopică Storz şi radioscopie Storz, ozonoterapie.
O noutate este şi chirurgia estetică. “Am apelat la specialişti în chirurgie estetică din Bucureşti care vor veni când există pacienţi. Doctorul Silviu Marinescu, şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, este unul dintre ei”, a spus dr. Mogoş.
În cadrul Centrului Medical Mogoş Med vor fi tratate afecţiuni care se pretează la chirurgie de ambulator, o chirurgie care nu necesită spitalizare. “Ne adresăm şi intervenţiilor chirurgicale care necesită o spitalizare de una sau două zile. Pacientul va fi monitorizat postoperator acasă de către o echipă de medici. Ideea este micşorarea timpului de spitalizare”, a adăugat managerul clinicii.
Intervenţiile sunt din gama chirurgie generală, ortopedică, chirurgie ginecologică, chirurgie ORL, estetică, vasculară. Procedurile chirurgicale de înaltă tehnologie permit intervenţii de fineţe cum este în cazul intervenţiilor cu radiocauterul. Leziunile pe care le produce la nivelul ţesuturilor sunt mici, iar cicatrizarea mult mai