Tânăra şi-a transformat pasiunea pentru kinetoterapie din adolescenţă într-o meserie pe care o practică zi de zi pentru a veni în ajutorul celor suferinzi.
Băcăuanca a îmbrăţişat ideea de a deveni kinetoterapeut încă de la vârsta adolescenţei. „Iniţial am vrut să devin profesor de biologie, dar am realizat că nu am harul de a preda copiilor. Mie îmi plăcea să lucrez cu oamenii, să încerc să îi vindec şi, prin urmare, am ales alt drum“, îşi aminteşte Nicoleta.
Şi-a găsit cu greu un post în domeniu
După ce a terminat facultatea a sperat că îşi va găsi imediat o slujbă în domeniu, însă lucrurile nu au fost chiar aşa de simple.
„Nu se găsesc posturi în ziua de astăzi pentru kinetoterapeuţi. Trebuie să-ţi găseşti pe cont propriu de muncă. Cu toate acestea, nu m-am lăsat descurajată şi acum profesez la un cabinet cosmetic din oraş, dar şi direct acasă, la copiii sau adulţii cu probleme grave de sănătate“, a mai zis Nicoleta. Tânăra a studiat foarte mult şi chiar a avut ocazia să urmeze un curs de specialitate în Franţa timp de trei luni. „În facultate am avut o bursă Erasmus care m-a ajutat să mă perfecţionez şi să fac practică pe pacienţi cu probleme. Mi-a prins foarte bine această experienţă“, a completat tânăra.
Nicoleta este oricând pregătită să trateze diverse afecţiuni ale aparatului locomotor, reumatice, afecţiuni neurologice, ale aparatului cardio-vascular, ale aparatului respirator şi inflamaţii ale sistemului nervos. De asemenea, stăpâneşte foarte bine masajul anticelulitic şi recuperator.
„Merg acolo unde sunt chemată. Am făcut multă vreme naveta la Cleja şi la Valea Budului. Am avut cazuri de copii cu probleme şi m-am implicat pentru a-i face sănătoşi. Rezultatele se obţin în timp, dar am o satisfacţie enormă să văd că pot vindeca anumite afecţiuni prin kinetoterapie“, a mai zis băcăuanca. Pentr