În 1990, în ziarul fesenist "Azi" se scria despre GDS drept coloana a cincea (a cui? a mult-hulitului imperialism occidental?) pe teritoriul României.
Succesorii adevăratei coloane a cincea (a imperialismului sovietic) care a fost PCR îşi proiectau asupra adversarilor lor propria identitate (caz clasic de mistificare deliberată). Manifestanţii din Piaţa Universităţii erau taxaţi drept legionari, fascişti, huligani. În imunda foaie "România Mare", organ de presă al barocului fascisto- comunist, eram numit "şobolan navetist" şi mi se prevedea finalul prin intervenţia "echipei de deratizare". La vremea respectivă, ţintele atacurilor infame erau, cel mai frecvent, Corneliu Coposu, Ana Blandiana, Doina Cornea, Gabriel Liiceanu, Octavian Paler. După douăzeci de ani, retorica criminalizării celor care îndrăznesc să apere valorile societăţii deschise pare să nu se fi schimbat câtuşi de puţin. Iliescu şi adepţii săi par să fie pe veci blocaţi în aceleaşi toxice clişee ale urii. Sincer vorbind, nu am citit de multe ori în viaţă afirmaţii mai absurde şi mai calomnioase decât cea făcută de Victor Ponta: "Cei mai buni comunişti au fost legionari, dar în cazul lui Tismăneanu e invers". Daca aş lua-o în serios aş putea să mă adresez justiţiei.
Pentru Victor Ponta a spune adevărul despre trecutul comunist în genere, despre Adrian Păunescu în particular, este o trădare de patrie. S-a adresat Senatului, acuzând conducerea TVR că a prezentat tendenţios ştirile despre funeraliile celui pe care îl consideră egalul lui Eminescu. La despărţirea de Paul Everac se va spune probabil că a fost egalul lui Caragiale (ori mai presus de acesta). Când Iliescu va părăsi această lume, mă întreb la ce hiperbole aberante se va recurge spre a-l picta drept genialul pater nationis. Pe Victor Ponta l-a exasperat analiza lui Andrei Cornea prezentată la TVR. Dar nu l-a deranjat nicic