In cadrul Federatiei Sindicatelor Romtelecom (FSRT), una din cele trei federatii sindicale semnatare ale contractului colectiv de munca in cadrul Romtelecom, si care reprezinta interesele a circa 900 de angajati, se duce o lupta in instanta pentru legitimarea conducerii organizatiei. Andrei Caneanu sustine ca, in doua randuri, in lunile februarie si iulie din acest an, a fost ales presedinte al federatiei in locul lui Petrov Alexandar, care sustinut si ajutat de persoane din conducerea Romtelecom, a castigat in instanta anularea acestor alegeri. In replica, Alexandar spune ca justitia nu a dat castig de cauza acestei miscari, iar Romtelecom neaga orice amestec. Miza: negocierea contractului colectiv de munca care expira in iunie 2011.
Doua schimbari de conducere la FSRT, nerecunoscute in instanta
"Justitia tergiverseaza in mod nejustificat inregistrarea modificarilor in conducerea FSRT, lucru care contravine in totalitate Legii Sindicatelor. In conformitate cu legislatia actuala este obligativitatea fiecarei organizaii sindicale ca dupa organizarea unui Congres sau a unei adunari generale sa se duca in instanta sa-si legalizeze noile organe de conducere. La FSRT aceasta treaba s-a intamplat in februarie 2010. Pana in noiembrie 2010 justitia nu a gasit de cuviinta sa rezolve aceasta problema, fapt ce impiedica practic activitatea federatiei, intrucat intr-o stare de nelegalitate a conducerii aceasta nu este recunoscuta de conducerea partenerului de dialog, in speta conducerea Romtelecom", a declarat miercuri Ion Homos, secretar general al confederatiei Cartel Alfa, in cadrul unei conferinte pe aceasta tema.
Andrei Caneanu, prezentat de Ion Homos drept noul presedinte al FSRT, sustine ca alegerea sa s-a facut pe 10 februarie in urma unui Congres ordinar al FSRT.
"Fostul presedinte Petrov Alexandar, prin nenumarate interventii depu