De luni, credincioşii au intrat în post - Postul Crăciunului, ce durează şase săptămâni, până pe 24 decembrie. Biserica îndeamnă credincioşii la cumpătare, credinţă şi rugă. Considerentele religioase se îmbină cu cele medicale, astfel încât postul Crăciunului devine şi un bun prilej de detoxifiere a organismului
Postul Crăciunului, din punct de vedere al purificării spiritului, înseamnă ascultare şi înfrânare, spune preotul Laurenţiu Traian, paroh al bisericii din suburbia Tudor Vladimirescu. Prelatul afirmă că postul este greu de ţinut pentru că trupul şi mintea omului sunt răzbite de pofte. Omul, spune preotul Laurenţiu, s-a născut vegetarian, însă în timp a devenit carnivor. Carnea, spune preotul, oferă senzaţii gustative deosebite ceea ce îl îndeamnă să mănânce animalele sacrificate.
„Postul înseamnă sacrificiu şi armonia trupului cu mintea şi sufletul. Din păcate puţini sunt credincioşii care reuşesc să ţină postul aşa cum se cuvine pentru că înfrânarea este grea, iar ispitele sunt mai puternice decât noi. Diavolul este peste tot, în văzduh, în aer şi pune stăpânire pe noi. Organismul nostru s-a obişnuit să digere alimente grele, carne, ouă iar când îi dăm alimente mai uşoare, nu este mulţumit“, spune preotul Laurenţiu. „Ţine foarte mult de puterea omului de a se abţine pentru a se purifica. Postul înseamnă şi cumpătare şi rugăciune şi armonie între spirit şi trup“, spune preotul.
Medicii recomandă alimentele de post Din punct de vedere medical, postul înseamnă detoxifierea organismului, spun medicii. În perioada de iarnă, organismul este adaptat să mănânce carne de porc, greu digerabilă şi mai ales grasă. Citiţi amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!