Piteştenii preferă covrigii calzi, de până la 10 ori mai ieftini decât orice preparat fast- food.Comercianţii s-au adaptat la buzunarul piteşteanului şi au speculat noile preferinţe. În zona centrală, pe strada Victoriei funcţionează nu mai puţin de şase covrigării, pe nici 500 de metri.
Crocanţi sau pufoşi, vanilaţi şi cu miere ori cu sare, cu susan, cu mac sau seminţe, covrigii au tot mai mult suces la Piteşti. Simigeriile au clienţi de abia pot să-i ducă: şi dimineaţa, şi la prânz , şi, de multe ori, chiar seara târziu.
“Sunt buni de ţi se topesc în gură şi sunt şi ieftini. Îţi permiţi să iei 6-7 şi să ronţăi la ei toată ziua. Înainte stăteam la coadă, dincolo, ca să iau o şaormă sau o felie de pizza dar de când s-au dechis covrigăriile astea noi, mi-am schimbat gusturile şi cred că bine am făcut. Covrigii sunt, probabil, mai sănătoşi decât meniurile fast-food “, spune Ramona Dumitru,31 de ani, unul dintre clienţii celei mai noi simigerii din Centru, deschisă recent, la nici 200 de metri de o alta, aparţinând aceluiaşi comerciant. Vizavi, tot pe strada Victoriei, la parterul complexului Fortuna, funcţionează de câteva luni o altă covrigărie. Şi aici, clienţii stau ciorchine, ademeniţi de aromele îmbietoare ce răzbat prin fereasta ce dă spre fântâna arteziană. Nu mergi trei sute de metri şi, în parcarea hotelului Argeşul, dai de un alt chioşc. Aici se vând, evident, tot covrigi. Dacă pui la socoteală şi covrigăriile din pasajele Mobilux şi Griviţei, numeri 6 simigerii pe 500 de metri Iar cozile din faţa covrigăriilor sunt de vreo zece ori mai mari decât cele de la fast food-uri. Asta şi pentru că preţurile sunt cam de tot atâtea ori mai mici.
“Decât să dea omul 5-6 lei pe o şaormă sau 4 lei pe un kebab, mai bine ia 10 iovrigi şi face şi economii. E mai la-ndemână şi mai uşor la buzunar iar clienţi avem non-stop, abia facem faţă cererii!