În ceea ce priveşte nivelul salariilor din sectorul bugetar, adică veniturile reduse cu 25% anul acesta, legea permite o recuperare de numai 15 procente în 2011. Ar fi o primă etapă în procesul revenirii salariilor la nivelul normal, după cum promit guvernanţii. Între timp, continuă disputele cu privire la nivelul salariului minim pe economie.
Ce cuprinde legea salarizării, în varianta propusă de coaliţie ? Ziarul Gândul de miercuri, 17 noiembrie prezintă cele mai importante prevederi ale controversatei legi.
În ceea ce priveşte nivelul salariilor din sectorul bugetar, adică veniturile reduse cu 25% anul acesta, legea permite o recuperare de numai 15 procente în 2011. Ar fi o primă etapă în procesul revenirii salariilor la nivelul normal, după cum promit guvernanţii. Reducerea cu 25% ar urma să fie recuperată integral abia la sfârşitul anului 2012.
Între timp, continuă disputele cu privire la nivelul salariului minim pe economie. În vreme ce sindicatele cer 750 de lei, Guvernul transmite că nu poate acorda mai mult de 690. Convenţia cu Fondul Monetar Internaţional prevede chiar mai puţin, adică 650 de lei.
La negocierile de marţi seară dintre Ministerul Muncii şi partenerii sociali nu s-a ajuns la un acord.
Pe de altă parte, e important ca fondul de salarii pe anul viitor să nu fie depăşit. Deci salariile ar putea creşte, dar asta ar putea însemna disponibilizări.
Legea salarizării ar urma să fie adoptată luni, prin asumarea răspunderii Cabinetului Boc. Dragoş Ghiţulete, despre legea salarizării.
În ceea ce priveşte nivelul salariilor din sectorul bugetar, adică veniturile reduse cu 25% anul acesta, legea permite o recuperare de numai 15 procente în 2011. Ar fi o primă etapă în procesul revenirii salariilor la nivelul normal, după cum promit guvernanţii. Între timp, continuă disputele cu privire la nivelul salariului minim pe e