Alimentaţia poate fi cauza multor probleme grave de sănătate, precum diabet, boli cardiovasculare, atac de cord şi hipertensiune, avertizează OMS
"Organismul nostru are nevoie de câteva elemente esenţiale pentru a putea funcţiona la parametrii normali: proteine - pentru masa musculară, carbohidraţi - pentru energie, grăsimi nesaturate - pentru a avea o inimă sănătoasă, vitamine şi minerale - pentru creştere, acizi graşi Omega 3 - pentru buna funcţionare a inimii, creierului, ochilor, pielii, articulaţiilor, părului şi sistemul imunitar, fibre - pentru o bună digestie, apă - pentru hidratare, sport şi relaxare - pentru a avea o inimă sănătoasă", a declarat dr. Luigi Gratton, specialist în nutriţie, în cadrul unei întâlniri cu presa.
În calitate de nutriţionist şi medic membru al "Programului de analiză a obezităţii ca factor de risc", derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din Los Angeles (UCLA), dr. Luigi Gratton a realizat o comparaţie între o persoană "care savurează orice fel de mâncare" şi o persoană "care este prea ocupată ca să mănânce".
Astfel, el a evidenţiat faptul că aceste două tipuri de persoane au un punct în comun - problemele de alimentaţie provocate de un consum dezechilibrat de calorii, substanţe nutritive şi proteine. Or, alimentaţia poate fi cauza multor probleme grave de sănătate, precum diabet, boli cardiovasculare, atac de cord, hipertensiune sau chiar anumite forme de cancer. Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage semnale de alarmă pe această temă: "Supraponderalitatea şi obezitatea au devenit rapid o epidemie şi o problemă majoră de sănătate la nivel mondial. Creşterea cazurilor de supraponderalitate şi obezitate este asociată cu multe probleme legate de alimentaţie, dintre care cele mai grave sunt: diabetul, bolile cardiovasculare şi unele forme de cancer."
În cadrul întâlnirii cu jurnalişti