Administratorii fondurilor de pensii private facultative vor avea la dispozitie un termen de sase luni pentru modificarea prospectelor schemelor de pensii facultative, in conformitate cu prevederile unui nou act normativ aprobat miercuri de Comisia de supraveghere a pietei pensiilor private (CSSPP). Noile reglementari, sustine autoritatea, vor oferi participantilor acces la informatie mai clara si faciliteaza comparatiile intre diferitele fonduri de pensii facultative, in urma carora participantii vor putea alege fondul cel mai potrivit interesului propriu.
Noul act normativ, care abroga Norma nr. 28/2007 privind prospectul schemei de pensii facultative, reglementeaza procesul de autorizare si continutul prospectului schemei de pensii facultative, precum si procedura de avizare a modificarilor acestuia. Norma structureaza continutul prospectului schemei de pensii facultative in doua parti: prospectul detaliat si prospectul simplificat. Mai multe detalii aici.
La sfarsitul lunii octombrie din acest an, peste 214.000 de participanti contribuiau la cele 13 fonduri de pensii private facultative (pilonul III), administrate de 10 companii, numar in crestere cu 18,3% fata de aceeasi luna a anului trecut si cu 1,1% fata de luna anterioara din acest an, conform datelor CSSPP. Administratorii fondurilor de pensii private facultative vor avea la dispozitie un termen de sase luni pentru modificarea prospectelor schemelor de pensii facultative, in conformitate cu prevederile unui nou act normativ aprobat miercuri de Comisia de supraveghere a pietei pensiilor private (CSSPP). Noile reglementari, sustine autoritatea, vor oferi participantilor acces la informatie mai clara si faciliteaza comparatiile intre diferitele fonduri de pensii facultative, in urma carora participantii vor putea alege fondul cel mai potrivit interesului propriu.
Noul act norma