De-a lungul carierei sale în armată, a întâmpinat pe Otopeni numeroşi oaspeţi de rang înalt. Acum conduce Armonia, singura fanfară profesionistă din judeţul Gorj.
În clasa întâi, s-a înscris la Şcoala de Muzică şi tot atunci a început să studieze vioara. Patru ani mai târziu, a decis să desluşească tainele unui instrument de suflat care l-a atras mereu, clarinetul. „Vioara nu mi-a plăcut, cred că este unul dintre cele mai grele instrumente, nu mă definea. Am aşteptat până în clasa a cincea pentru a învăţa să cânt la un instrument de suflat“, spune Gelu. A urmat apoi Şcoala Militară, după ce a fost convins de avantajele sistemului, prezentate de reprezentanţi ai armatei.
A făcut practică în Herculane
„Pentru un copil, aşa cum eram eu pe vremea aceea, a fost foarte greu. Consider că Şcoala Militară mi-a întărit caracterul şi m-a călit pentru viaţă. În fiecare după-amiază, după orele obişnuite, mergeam la cursurile pentru instrumentişti. Am muncit, dar m-am şi bucurat de roadele efortului meu“, adaugă Gelu Enăştescu.
În ultimul an de şcoală militară, a făcut practică la Regimentul de Gardă din Bucureşti. „A fost o perioadă de trei luni în care am primit mai mulţi preşedinţi de stat pe Aeroportul Otopeni. Tot în acel interval, cântam la diverse dineuri. Apoi am fost transferat în practică la Herculane, unde ţineam spectacole în parc. Venea foartă multă lume, eram în al nouălea cer din toate punctele de vedere, pentru că făceam ceea ce îmi place şi oamenii ne apreciau“, îşi aminteşte cu entuziasm bărbatul.
Are diplomă de dirijor
Odată încheiată practica, s-a întors la Târgu-Jiu, unde a lucrat timp de 25 de ani la unitatea militară. „A fost o perioadă plină de activităţi. Am întâmpinat preşedinţi, am participat la festivalurile Cântarea României, alături de corul unităţii. Din păcate, şefii noştri nu prea înţelegeau sentiment