Tov. Nicolae Ceausescu: Revista “Minitehnicus” in ce limba este editata?
Tov. Dumitru Popescu: In limba romana.
Tov. Leonte Rautu: Denumirea este luata din limba latina.
Tov. Constantin Bostina: Tovarase secretar general, denumirea acestei reviste este inspirata din denumirea concursului tehnic pe care noi l-am organizat.
Tov. Nicolae Ceausescu: De ce n-ati dat, acestui concurs, o denumire in limba romana?! De ce trebuie sa dati o denumire in limba latina? Nu va inteleg deloc! O fi limba latina o limba de prestigiu, dar voi vorbiti romaneste, totusi!
Tov. Leonte Rautu: Dar mie nu-mi displace aceasta denumire.
Tov. Nicolae Ceausescu: Nici mie nu-mi displace, dar este mai bine, tovarase Rautu, sa fie o denumire romaneasca, pentru ca ea se adreseaza copiilor romani. Daca ar fi o revista internationala, as mai zice! Asa ii invatam, de mici, pe copii, sa nu-si respecte nici propria limba.
Lucrarile alaturate sunt machetele acestor reviste?
Tov. Constantin Bostina: Da. Asa vor arata primele numere; am pregatit mai multe variante de coperte si de scris.
Tov. Nicolae Ceausescu: Si revista “Luminita” si-a imbunatatit continutul?! Hotararea conducerii de partid a stabilit ca trebuie sa-si imbunatateasca continutul, dar, dupa cum este prezentata aici, este greu de spus ca s-a respectat hotararea. De altfel, toate sunt prezentate la fel! Si revista “Arici Pogonici”, care este o revista foarte usoara, necesita masuri serioase de imbunatatire, mai ales ca am stabilit s-o transformam in “Soimii patriei”. Mi se pare ca propunerile ce mi se prezinta nu pot fi acceptate ca orientare pentru aceasta revista, si nici chiar pentru revista tehnica, “Minitehnicus”. Nu s-a adus nici o imbunatatire acestei reviste care, in viitor, va purta denumirea “Soimii patriei”. Nici chiar revista editata in limba maghiara.
Asa cum am mai a