În Craiova au apărut mai multe târguri auto improvizate pe terenuri private. Fiindcă nu există şi locuri de parcare pentru vizitatori, aceştia îşi lasă maşinile pe carosabilul bulevardelor şi pe trotuar.
Bulevardul Nicolae Titulescu din Craiova, care formează, împreună cu Calea Bucureşti şi cu Calea Severinului, cea mai mare relaţie rutieră din oraş, a devenit o biată străduţă de o bandă şi ceva, exceptând linia de tramvai, pe un tronson de câteva sute de metri, după intersecţia cu strada Maria Tănase spre Calea Severinului. Motivul este că în zonă fiinţează un târg auto improvizat, de fapt o expunere de maşini pe mai multe bucăţi de teren private, la care clienţii staţionează pe partea carosabilă. Autorităţile s-au declarat la început neputincioase, considerând că bulevardul Nicolae Titulescu este parte a drumului european DE 70, în care obligaţia de a nu opri este prevăzută prin lege, caz în care poliţia are competenţa de a sancţiona.
„Bulevardul Nicolae Titulescu este parte a drumului european. Chiar dacă nu există indicatoare, oprirea este interzisă“, a spus viceprimarul Teodor Sas. Poliţia este însă de altă părere.
„Pe raza localităţii, bulevardul Nicolae Titulescu este în administraţia primăriei, nu poate fi considerat drum european. Ca atare, în zonă poliţia va interveni doar dacă există semne şi indicatoare adecvate“, a spus şeful Biroului Rutier Craiova, comisarul Emil Zuican. Ce cred părţile nu mai contează în cazul bulevardului Nicolae Titulescu, fiindcă ieri au apărut şi semnele cu oprirea interzisă şi adiţionalul de ridicare a maşinilor. De aici înainte cade în sarcina poliţiei degajarea carosabilului. Situaţii de acest gen s-au mai întâlnit în Craiova, însă în final au fost reglementate prin instalarea semnelor rutiere.
„Târgul“ muşcă din domeniul public
Cauza debandadei de pe bulevardul Nicolae Titulescu o