Nici nu vrea să audă de kitsch-uri sau de fotografia de rutină, despre care spune că a invadat piaţa foto din Galaţi
Totul a început în urmă cu patru ani când Cristi a decis să acorde mai mult timp căutării pe internet de informaţii de specialitate şi tutoriale care să-l ajute să descopere tainele fotografiei.
"Abia fusesem contaminat de această pasiune. Am urcat încet, încet, treaptă, cu treaptă, şi pot spune că sunt foarte bucuros să realizez că mai am foarte multe lucruri de descoperit, iar asta mi se pare esenţial în viaţă. Nici nu-mi pun problema să ajung să fac fotografie, din rutină, fără a mă implica, fără a pune suflet în ceea ce fac, deoarece rezultatele ar fi banale", afirmă tânărul fotograf.
De când a înţeles cu ce se "mănâncă" fotografia, Cristi a realizat că piaţa foto din România este plină de oameni care filmează cu o mână şi "pozează" cu cealaltă pe la nunţi. Mai grav este faptul că genul ăsta de fotografi sunt plini de clienţi, ceea ce denotă naivitatea, neştiinţa şi, până la urmă lipsa de bun gust a celor care apelează la servicile lor.
Cu alte cuvinte, Cristi crede că industria foto din România geme de kitsch, însă din fericire, mai există şi fotografi cu multă experienţă, care pun accentul pe artă.
"Deşi suntem ca şi inexistenţi pe piaţa fotografică internaţională, îmbucurător este faptul că se cumpără foarte mult echipament foto scump în România, ceea ce demonstrează o preocupare crescândă pentru domeniu, mai ales din partea tinerilor. Ba chiar au apărut cursuri foto, workshop-uri, seminarii, întâlniri între grupuri mari de fotografi, evenimente din lumea fotografiei româneşti, inexistente în urmă cu câţiva ani", este de părere Cristi Năstase.
În urmă cu doi ani, tânărul s-a mutat la Galaţi unde a găsit o piaţă a locurilor de muncă prea puţin ofertantă aşa încât şi-a înfiinţat propria firmă pentru a putea să-şi