Medic de familie în comuna Corbu, lucrează de nouă ani ca voluntar la Crucea Roşie Olt. Ia parte la acţiuni în beneficiul sărmanilor şi predă cursuri de prim ajutor.
Marius Ionuţ Puenea spune că era pasionat de medicină încă din copilărie, când urmărea cu viu interes emisiunile pe această temă. Aşa avea să se nască, în cele din urmă, şi hotărârea de a urma o carieră în domeniu. „Pot spune că mi-a schimbat viaţa o emisiune de la televizor, la care a participat un medic, doctor în ştiinţe medicale, al cărui nume, din păcate, nu-l mai reţin. Atât de mult mi-au plăcut atitudinea şi modul lui de a fi încât am hotărât să parctic această meserie”, mărturiseşte Marius Puenea.
Pacienţii văd în el un prieten
Până să ajungă să-şi trateze primii pacienţi, obişnuia să aibă grijă de animalele bolnave, pe care le lua de pe strdaă, le vindeca, apoi le găsea stăpân. „În perioada aceea locuiam în zona gării Sineşti şi găseam mereu câini sau pisici răniţi. Îi luam acasă, îi pansam şi îi ţineam la mine până ce se făceau bine. Apoi îi dădeam la oameni care vroiau să aibă grijă de ei”, povesteşte medicul.
Începând din 1999 a fost, timp de un an, stagiar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Apoi a devenit medic de familie în comuna Corbu, din judeţul Olt, unde lucrează şi în prezent, îngrijind peste 2.600 de persoane, pe care nu le consideră pacienţi, ci prieteni. „Am o legătură foarte strânsă cu pacienţii mei. Mă sună la orice oră din zi şi din noapte dacă au nevoie de mine şi mă bucur foarte mult că nu văd în mine doar un doctor, ci un om pe care se pot baza”, mai spune medicul.
„Primul ajutor medical e parte din educaţia de bază”
Din 2001, Marius este medic voluntar la Crucea Roşie Olt. Tot de atunci este responsabil de distribuirea gratuită a medicamentelor pentru persoanele sărmane şi paricipă la numersoase acţiuni de ajutor