Desenele ei nu trebuie privite şi admirate, ci şi desluşite, pentru că fiecare conţine o întâmplare sau o cugetare. În această săptămână, operele ei pot fi văzute la ceainăria Teatrului Act. Sursa: VLAD STĂNESCU
Pereţii ceainăriei Teatrului Act din Bucureşti spun poveşti şi ascund maxime în spatele unor ilustraţii realizate de Roxana Soare, o artistă de 29 de ani, din Capitală.
Expoziţia cuprinde 21 de desene, ce fac parte din colecţiile "Atunci când desenele îmi spun poveşti" şi "Cuvinte ascunse", inspirate din diverse detalii ale vieţii de zi cu zi. "E de ajuns să văd o şosetă rătăcită pe podea în timp ce desenez, iar de aici se naşte o poveste pe hârtie", spune Roxana.
FOTO evz.ro
Desene realizate de Roxana Soare
"Biroul meu este podeaua"
Când merge pe stradă şi-i vine o idee ce se pretează la o ilustraţie, Roxana îşi scoate telefonul mobil, o notează şi merge mai departe. Acasă o pune pe hârtie, iar apoi bagă desenul în sertar. Nu ştie clar când şi cum îşi va expune şi valoriza toate desenele, însă ştie că nu poate fără ele şi că, zilnic, timp de 4-5 ore trebuie să se dedice acestei pasiuni. "Aş desena întruna", spune Roxana.
Lucrează în paralel la mai multe ilustraţii, nu la birou, ci direct pe podea, printre desene, coli albe, creioane colorate, acrilice şi carioci. Tot pe podea pregăteşte o poveste în benzi desenate, o călătorie într-o lume pararelă, în compania unei "ţigăncuşe murdare şi haioase". Iar dacă îşi va permite, va publica şi un roman, ilustrat în totalitate, care va conţine doar câteva cuvinte scrise în cadrul desenelor.
Băiatul cu antena
Pentru că atât simţul umorului, cât şi cel artistic îi sunt bine dezvoltate, Roxana Soare găseşte pretexte pentru desen la tot pasul. Iar una dintre cele mai importante surse de inspiraţie este propria persoană.
@