A debutat la Clubul Sportiv Şcolar ca antrenor de baseball, iar în prezent se ocupă de pregătirea celor care vor să practice artele marţiale.
Mihai Dreţcanu şi-a început cariera de dascăl în 1989, iar în 1994 a devenit şi antrenor la catedra de baseball a Clubului Sportiv Şcolar. „Am practicat toate sporturile individuale posibile. Am trecut prin lupte, box, judo, karate şi culturism. Din 1987 m-am apucat de karate serios şi n-am mai abandonat această ramură sportivă“, îşi aminteşte Mihai Dreţcanu.
Cu baseball-ul prin Europa
Din 1994, el a început să antreneze copiii înscrişi la baseball, deşi nu a practicat niciodată acest sport. „Eram la şcoala nr. 14 şi aveam un coleg care selecta elevi de la mine. Prima generaţie a fost de la şcoala mea. Este un sport frumos, dar trebuie să pătrunzi tainele lui“, a precizat antrenorul, care a urmat cursuri de baseball. Din 2002 până în 2008, echipa de baseball antrenată de Mihai Dreţcanu a prins toate campionatele europene, având evoluţii apreciate de organizatori, mai ales că în Botoşani nu există un teren special de antrenament.
„În 2008 am înfiinţat catedra de karate la Clubul Sportiv Şcolar în colaborare cu clubul meu privat. Rezultate sunt, mulţumesc lui Dumnezeu. Nu pot să scoţi campioni pe bandă rulantă. În primul rând, karate-ul este o artă şi nu trebuie să îl luăm exclusiv ca un sport“, a precizat antrenorul. În Botoşani sunt deja şase cluburi de karate, însă Mihai Dreţcanu nu se teme de concurenţă. „Botoşaniul este o pepinieră de karatişti. Sunt şase cluburi, toate din şcoala antrenorului Poleac. Toţi suntem rodul muncii lui, suntem elevii lui. După ce ai crescut, îţi iei zborul şi îţi faci propria şcoală“, a declarat sensei Mihai Dreţcanu.
Ca antrenor, el spune că este mult mai importantă educaţia copiilor decât pregătirea lor sportivă, deşi ambele merg mână în mână în ace