Cartierul piteştean Prelungirea Craiovei, populat cu vile construite după 1996, nu are canalizare, nici gaze, nici apă, nici asfalt. Din 2002, când zona a intrat în patrimoniul Primăriei Piteşti, ea aparţinând până atunci de comuna Moşoaia, oamenilor li s-a promis că birurile care s-au dublat le vor aduce măcar o canalizare, lucru care nici până acum nu s-a întâmplat.
Vile care mai de care mai impunătoare şi mai moderne. Dacă v-aţi aşteptat ca peisajul să fie completat de străzi asfaltate, utilităţi de la A la Z şi curăţenie demnă de un cartier al Piteştiului, aflaţi că vă înşelaţi. În cartierul Prelungirea Craiovei, din partea sudică a oraşului, îşi dau mâna, în mod paradoxal, luxul şi mizeria.
Oamenii care locuiesc aici, deopotrivă directori, patroni, doctori, dar şi oameni de rând, simt că aparţin de Piteşti doar o dată pe an, atunci când îşi plătesc impozitele uriaşe pentru terenul, clădirile şi celelalte bunuri pe care le deţin. În rest, Dumnezeu cu mila!
Dejecţii pe stradă
„Noi aparţineam de comuna Moşoaia. Dar când a început să fie populată zona, adică după 2000, primarul Tudor Pendiuc a tot intervenit să ne ia, să ţinem de Piteşti, ca să plătim taxe, nu de alta. Ne-a promis atunci că ne face canalizare să intrăm şi noi în rândul lumii, dar totul a rămas la stadiul de vorbe. Apoi am început să mergem în audienţă la el, până i s-a luat de noi şi ne-a zis că nu ne are numai pe noi pe cap, mai are şi alte probleme”, se plânge Gheorghe Niţă, un locuitor de pe strada Dimitrie Bolintineanu.
Aşa se face că singura utilitate de care beneficiază toţi locuitorii este curentul electric, introdus începând cu 1995. Restul condiţiilor şi le-au creat fiecare, după posibilităţi. Astfel că Marius Badea, directorul firmei de pază şi protecţie „Quartz” din Piteşti şi-a permis să asfalteze strada până în dreptul locuinţei sale, şi-a băgat gaze şi apă