Andrei Muntean şi Robert Kovacs experimentează pe propria piele cum e să trăieşti cu salariul minim pe economie. Dacă Robert a avut parte de o masă copioasă în urmă cu două zile la nişte prieteni, Andrei a conştientizat, ieri, cum e să trăieşti în România cu venituri minime. De asemenea, a simţit gustul cărnii adevărate prima dată după zece zile.
Citeşte totul despre serialul "Viaţa cu salariul minim"
Au început experimentul acum zece zile. Ieri, Andrei Muntean a tras primele concluzii asupra problemelor cu care se confruntă un român care trăieşte doar din salariul minim pe economie.
“Principala nevoie a oamenilor cu venituri mici este socializarea. Cel puţin unul din patru români trăieşte cu salariul minim. Asta explică feţele sumbre şi privirea acră a multor oameni pe care îi vedem în jurul nostru. Uitaţi-vă în străinătate cât de zâmbitori, calzi şi drăguţi sunt oamenii, iar la noi pe unii îţi vine să-i împuşti instant (ce-i drept, în străinătate, salariul le permite să fie aşa - în Franţa leafa minimă este de peste 800 de euro). Asta se vede şi în cazul nostrum (cei implicaţi în experiment, n.r.). Robert e de nerecunoscut, iar eu să nu vă zic cât de irascibil am devenit şi imediat comentez la orice şi răspund urât”, povesteşte Andrei.
Gustul cărnii după zece zile
Când vine vorba de mâncare, în ceea ce priveşte ziua de ieri, Andrei a mâncat un sandwich. “Am mâncat un sandwich cu urme de salam şi miros de telemea. Asta pentru că am terminat alea 400 de grame cumpărate săptămâna trecută. Am avut un noroc choir azi (ieri, n.r.). Tocmai ce s-a întors de la Bucureşti un prieten din cămin şi a făcut el un mini-chef unde m-a servit cu două bucăţi de grătar. Am mâncat carne adevărată prima dată în zece zile. Aproape că uitasem ce gust are”, a încheiat studentul.
Problemele, depăşite lucrând
Tânărul a început, ier